torsdag 2 februari 2012

Gud på knä för samhället

Gud på knä för samhället?

Mark 6:26
Kungen blev bedrövad, men för edens skull och gästernas skull ville han inte säga nej.

Herodes blev bedrövad när hans dotter begärde Johannes döparens huvud på ett fat. Inom sig visste han att han fängslat en profet. Så som Johannes ropat! Men han hade ju lovat och inför alla dessa gäster...Ja, vi vet svaret. Fåfängan segrade över sanningen den gången. 

En annan utgång blev det i öknen när Jesus blev frestad med alla världens riken. Jesus visste att det var fel väg. Han valde en annan väg som frälste oss från värld, kött och synd. 

Idag har vi som kristna hamnat i den beklämmande situationen att vi för "edens och gästernas" skull blir förpliktigade att se hur vi försöker böja Gud vår Fader in under samhällets grundläggande värderingar och lagar. Vi måste som medlemmar i FFS, ett svenskt trossamfund, acceptera att all verksamhet är inordnad under dessa regler. Det innebär att vi tackar ja till homosexualitet, Israelförföljelse, fri sexundervisning till barn både i förskola och skola, dödshjälp (inom kort, redan infört i viss mån). Det innebär att vi i Sverige får en Jesusbild som går hand i hand med djävulen, en Jesus som nu ändrat sig och tackat ja i stället för nej till frestelsen om världen. Vi får en Jesus som accepterar institutionalisering, organisering och skattskrivning. Vi ska sluta ge kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad som Gud tillhör. Nu kan vi ge allt till Kejsaren eftersom Kejsaren är nog inte så dumt att ha att göra med ändå. Alltid får vi några smulor från hans bord när han slickat sig om munnen efter sina gästabud med muslimer, rfsu-are och företagsledare. 

Jag frågar er som har ansvaret? Vart ska vi kristna ta vägen? 

Varför finns ingen information ute i församlingarna? Ingen debatt? 

Önskar ledarna att den generation som var andligt vaken ska gå ur tiden och att nästa generation ska vara genomsyrade av samhällsanden istället för Guds ande. Är det det som kallas generationsväxling?

Jag förstår i viss mån Herodes agerande. Sanningen kunde ha kostat honom kronan, respekten och hela hans livsföring. Jag förstår även i viss mån gästerna. Visst måste det ha varit behagligt att sitta i ett sådant fint sällskap där vinet flödade, danserna var vackra och där ingenting saknades på borden. Viktiga personer var på plats, man var någon som räknades - verkligen. Jag kan till och med ha viss förståelse för att Herodes dotter gjorde som mamman ville och slutligen förstår jag hennes önskan om att få en obehaglig röst tystad! Visst är det så än idag?

Vi vill räknas och vara någon, vi vill inte förlora ansiktet eller positionen. Vi vill så mycket, men vad gjorde Jesus? Vilken väg har vi att gå? Korsets väg är en annan. 

Även om vi i Sverige tror att Gud böjer knä för samhället så är Gud större än Sverige och han går till de församlingar och till de människor som vill ha med honom att göra. Hur många Johannes vi än dödar i Sverige så - kom ihåg att Gud är större än Johannes. 

2 kommentarer:

  1. Det var en rysk pastor i de gamla sovjetväldet som blev arrestserad av KGB de skulle försöka få honom att avsvärja sig sin tro annars skulle han dömas till döden.Hur de än försökte lyckades de inte med sina föresatser så innan han skulle arkebuseras så fick han en fråga: Det var nämligen så att fick man ej de troende på den tiden att avsäga sig sin tro så skar man av deras tunga som ett tecken på att de hade stått fasta enl sägen.Frågan löd har du ett sista ord innan du dör. Svaret kom blixtsnabbt: Min son tar vid efter mig.Hur man än försöker förfölja och minska de som tror på Guds rikes framgång kommer det alltid fler efter, de tar aldrig slut med tillförselen utav troende förän Jesus har kommit .Personligen tror jag att våra så kallade kristna ledare för göra hur de vill de har sina positioner, men jag är övertygad om att det kommer en helt ny väckelserörelse som drivs av det allmäna prästadömet helt uppfyllda av den Heliga ande och drivs av honom där Guds personliga kallelse avgör deras tjänst i Guds rike här på Jorden innan Jesus kommer. Ps 119 vers 130 Osså

    SvaraRadera
  2. Halleluja! Amen! Tack! Vi väntar på denna väckelse. :)

    SvaraRadera